ACMO Accountants + Belastingadviseurs

Bedrijfsovername

Er komt veel op u af als u een bestaand bedrijf wilt overnemen. Een goed doordacht stappenplan is dan onmisbaar. Wij kunnen u adviseren over de waarde van de over te nemen onderneming en de verschillende manieren waarin u een bedrijf kunt overnemen. De belastingadviseurs van ACMO kunnen u adviseren over de fiscale gevolgen en eventuele risico’s.

Ook als u uw onderneming wilt verkopen, is het verstandig hier tijdig op in te spelen. Uw bedrijf verkoopklaar maken, heet dat. Zorg dat de persoonlijke goodwill overdraagbaar wordt. Breng de organisatie in kaart en optimaliseer deze. Fiscaal kan het ook belangrijk zijn op tijd te zijn met de realisatie van de gewenste structuur. Fiscale termijnen om ‘straffeloos’ zaken te verkopen duren meestal drie of zes jaar.

Wij begeleiden regelmatig bedrijfsoverdrachten. We constateren dat zowel kopers en verkopers van ondernemingen zich vooraf redelijk informeren. Men is dan goed op de hoogte van bepaalde details, maar het gehele proces is niet altijd duidelijk. We hebben een afzonderlijke website gemaakt om u het proces in vogelvlucht te tonen, zie

www.bedrijfsoverdracht.acmo.com.

Wanneer er bepaalde stappen in het overdrachtsproces zijn waarbij u begeleiding wenst, kunnen wij deelopdrachten voor u uitvoeren. Een goed voorbeeld daarvan is dat wij regelmatig worden benaderd om due diligence onderzoeken uit te voeren. Dit is een boekenonderzoek om risico’s in kaart te brengen.

Accountants zijn opgeleid om bedrijfsoverdrachten te kunnen begeleiden. Vanuit onze ervaring hebben we al veel ondernemers succesvol begeleid bij een bedrijfsoverdracht of fusie. Wegens onze specialisatie in bedrijfsoverdrachten, kunnen wij u hier excellent mee van dienst zijn. We zorgen ervoor dat onze medewerkers juist op dit vak in het bijzonder goed zijn bijgeschoold.