ACMO Accountants + Belastingadviseurs

(Nederlands) Cloud Computing

Laptops in de lucht

Sorry, this entry is only available in Dutch.

U kunt niet reageren op dit artikel op (Nederlands) Cloud Computing

 1. Mitsah Mazeland

  De voordelen die beschreven zijn duidelijk, de nadelen echter ook en zeker de beschreven risico’s. Dat is ook precies de reden dat wij (Loyall.nl) ervoor gekozen hebben een eigen datacenter te bouwen. Vooral de Patriot Act is voor veel Nederlandse bedrijven een doorn in het oog.

  Ik hoop dat ik een beetje reclame mag maken. Wij hebben veel ervaring met accountancy en advocatuur en weten dus precies waar de schoen wringt als het om security en beschikbaarheid gaat. Bovendien gaan wij ook verder dan andere leveranciers, omdat wij ook kennis hebben van de programma’s die gebruikt worden en die dus ook voor u beheren.

  Wilt u meer weten, neem gerust contact met ons op.

  • Barry Mooibroek

   Dank voor de positieve reactie op mijn artikel.
   Vooralsnog laten we de ‘reclame’ erop staan, waarbij ik opmerk dat wij daarmee geen uitspraak doen over de kwaliteiten van u, uw product noch uw organisatie.

 2. Roland Beuker (Arcus Solutions)

  Ik ontwikkel en lever met mijn bedrijfje Arcus Solutions software oplossingen volgens de in het artikel genoemde SAAS methode. De software loopt via de Google servers welke middels een SLA een uptime van 99,9% garanderen… Per jaar dus nog geen uur storing, iets wat met een eigen datacenter vrijwel niet te garanderen is. Dit is ook vrijwel alleen te garanderen met talloze server parken over de hele wereld… Het security argument hoor ik ook heel vaak, maar als je dan naar de huidige ‘oplossingen’ kijkt, dan komen deze niet eens in de buurt van wat Google garandeert. De server in de kast is zo gestolen (en de encryptie erop zo gekraakt) en een collega bedrijf met een eigen datacenter (meer dan 100 servers) is vorige week platgelegd met de DDOS aanval en moest (voor hem onbetaalbare) hardware huren om de boel weer aan de gang te krijgen (na 2 dagen…). Google heeft deze kostbare hardware standaard… Zo zie je maar dat de genoemde argumenten meerdere kanten hebben.

  • Barry Mooibroek

   Dank voor uw inzicht.
   Uit de aangedragen voorbeelden blijkt dat het voor kleinere én grote bedrijven essentieel is om na te denken over de beveiliging, de maximale storingstijd en om de garanties daarover vast te leggen. Het zijn zaken waarover men niet wil, maar men wel moet nadenken. Als je staat op de ruggen van reuzen (Google), kun je ver zien (en voel je je redelijk veilig).
   Uiteraard ook hier neem ik afstand van uw kwaliteiten en die van derden die u aanhaalt. Wel wens ik iedereen een stabieler en veiliger ICT in het komende jaar!