ACMO Accountants + Belastingadviseurs

Vraag de Btw op zonnepanelen terug!

79 duurzame zonnepanelen op pand Eurostaete waarin ACMO is gehuisvest

Uit een onderzoek blijkt dat 37% van de werknemers bereid is om hun vakantiegeld te besteden aan zonnepanelen. Hiermee kunnen de maandelijkse vaste lasten behoorlijk worden verminderd.

Ondernemer voor de omzetbelasting

79 duurzame zonnepanelen op pand Eurostaete waarin ACMO is gehuisvestDe investering in zonnepanelen wordt verminderd doordat u de Btw op de aanschafkosten kunt terugontvangen. Daarmee wordt dus ook de terugverdientijd verkort. Bijna een jaar geleden sprak het Europese Hof van Justitie uit dat particulieren die energie terugleveren via hun zonnepanelen, voor deze levering ondernemer zijn voor de Btw. Deze uitspraak heeft tot gevolg dat er Btw moet worden afgedragen over energie die u terug levert via zonnepanelen. Maar dit betekent ook dat u de Btw die u heeft betaald op de aanschaf en de plaatsing van de zonnepanelen kunt terugvragen! Daarmee kunt u tot 21 procent besparen op de aanschaf- en plaatsingskosten van uw zonnepanelen. Een extra voordeel bij uw duurzame investering!

Hulp bij de teruggave

Inmiddels hebben zich een groot aantal mensen zich bij ons gemeld om dit voor hen aan te vragen. Zij hebben inmiddels het bedrag aan Btw over de investering terugontvangen op hun bankrekening. Bent u particulier en voornemens om zonnepanelen laten plaatsen? Dan raden wij u aan om u zo spoedig mogelijk bij de Belastingdienst aan te melden als ondernemer. U kunt daarmee de Btw over de aanschaf- en plaatsingskosten van uw zonnepanelen terugkrijgen. Wacht daarmee niet te lang: de Btw moet worden teruggevraagd binnen 1 maand na afloop van het kwartaal waarin u de factuur hebt ontvangen. Daarmee geeft u aan dat u deze panelen rekent tot uw ondernemingsvermogen voor de Btw. Zie verder de links voor meer informatie en veel gestelde vragen.

Btw-voordeel in de komende jaren

Over de terug geleverde energie moet u Btw afdragen. Dat zou een nadeel zijn. Echter geldt ook hier de kleine ondernemersregeling (KOR). Als u per jaar minder dan € 1.883 Btw zou moeten afdragen, geldt een kortingsregeling en tot € 1.345 hoeft u in het geheel geen Btw te betalen! Dan kunt u verzoeken om ontheffing van de administratieve verplichtingen. Dit verzoek moet u dan indienen voor het jaar nadat u de panelen heeft aangeschaft.

Mogelijkheden als u reeds ondernemer bent

Bent u reeds ondernemer voor de Btw dan is het bovenstaande niet vanzelfsprekend op u van toepassing. U valt dan misschien niet onder de KOR. Wel zijn er wellicht andere mogelijkheden om toch de Btw terug te vragen. Wij kunnen u daarover informeren.

Uitbesteden

Voor een vast bedrag kunnen wij de gehele aanvraag van de Btw teruggave en de ontheffing daarna voor u regelen.

Neem daarvoor vrijblijvend contact op met ons!

Wat wij dan voor u doen

  • De aanmelding als ondernemer voor de Btw bij de Belastingdienst;
  • Het indienen van de aangifte Btw over het jaar van de aanvraag;
  • Het indienen van een verzoek tot vrijstelling van de administratieve verplichtingen voor het komende jaren;
  • Maximaal 15 minuten voor het beantwoorden van korte vragen et cetera.