In februari van dit jaar hebben wij aandacht besteed aan de WBSO in combinatie met de innovatiebox. De WBSO en de innovatiebox zijn tegemoetkomingen voor ondernemingen die speur- en ontwikkelingswerk uitvoeren. Zie hier voor ook de special op onze site http://www.acmo.com/nieuwsbrieven
Een paar weken terug meldde de uitvoerder van de WBSO-regeling dat er groei zit in het aantal bedrijven dat gebruik maakt van de regeling. In 2010 waren dat er 19.450, zo’n 20% meer dan in 2009. Het aantal MKB bedrijven daarin was 97% waarbij een bedrag van 628 miljoen euro (van de 860 miljoen) is gemoeid. Met name de kleinere bedrijven met minder dan 10 personeelsleden nemen deel in deze groei. Redenen van de populariteit van deze regeling zijn de verruimde fiscale mogelijkheden. Men kan deze ook toepassen bij ICT projecten en is te combineren met de innovatiebox.
Nu maar hopen dat, net als bijvoorbeeld het succes van de ‘belastingvrije groene’ auto, de regeling niet ten onder gaat aan haar eigen succes… Wij pleiten al heel lang voor een stabielere regelgeving.
De sector ICT en Telecom vormen zowel naar het aantal bedrijven als naar het aantal toegekende S&O-arbeidsjaren de grootste afnemer van het WBSO-budget.
In Overijssel werd er met name gebruik gemaakt in de sectoren High Tech, Chemie en Creatieve industrie. Naast deze sectoren heeft het kabinet Water, Voedsel, Tuinbouw, Life sciences, Logistiek en Energie als topsector uitgekozen. Een topteam bestudeert per sector de knelpunten, zoals overbodige regels, infrastructuur, vakonderwijs, et cetera. Medio juni zouden zij met hun rapport komen; we zijn erg benieuwd.
Wilt u ook eens doorspreken wat innovatie voor u betekent?
Wilt u ook weten wat de overheid voor uw innovatie betekent?
Neem dan contact op met ACMO Accountants + Belastingadviseurs